Przewodniczący SLD Włodzimierz Czarzasty w Świdniku

dodano 2017-02-03 13:57 w kategorii: Ludzie

Drugiego lutego, w Świdniku, gościliśmy Przewodniczącego SLD Włodzimierza Czarzastego. Przy pełnej sali słuchaczy, Przewodniczący przedstawił bieżące działania partii oraz cele i zadania  jakie stoją przed nami w najbliższej przyszłości. Tematem przewodnim było zbieranie podpisów pod referendum aborcyjnym oraz w sprawie przeprowadzania reformy edukacji.

Uczestnicy mieli jednak wiele pytań dotyczących przeszłości SLD, zwłaszcza wyborów na Prezydenta RP oraz wyborów do parlamentu. Włodzimierz Czarzasty w klarowny sposób wyjaśnił, że wie jakie błędy zostały popełnione przez kierownictwo SLD, a wnioski, które wyciągnął z ówczesnych decyzji pozwolą mu skutecznie poprowadzić partię do kolejnych, zwycięskich wyborów.

Nie zabrakło również pytania o młodych działaczy SLD i czy jest dla nich miejsce w naszych szeregach oraz program skierowany do młodego pokolenia. Przewodniczący podkreślił, że Sojusz Lewicy Demokratycznej skupia teraz się na swoim tradycyjnym, żelaznym elektoracie i do nich głównie będzie kierował swoje propozycje.

Spotkanie przebiegało w atmosferze pełnej emocji, a co najważniejsze nie zabrakło w nim pozytywnej, konstruktywnej dyskusji.