Szach i mat

Data dodania: 2015-02-15 17:53

Nie jest aktorką i nie jest produktem. Nie jest też ostatnią deską ratunku Sojuszu Lewicy Demokratycznej i Leszka Millera.

Magdalena Ogórek – piękna i mądra kandydatka na Prezydenta RP – rozpoczęła kampanię prezydencką we wspaniałym stylu nowoczesnej europejskiej lewicy.

Przemówienie, na które czekali wszyscy z niecierpliwością,  zaimponowało całościowym spojrzeniem na politykę i sytuację gospodarczą Polski. Było odważne i mądre, a co najważniejsze - dało wyraz myślom i nastrojom Polaków. Polaków, którzy pragną spokojnego i bezpiecznego życia. Ludzi, których codziennie traktuje się jak bezmózgą, szarą masę.

Magdalena Ogórek mówiła z pasją, sercem i energią, bo sama dobrze wie, jak wygląda normalne życie górników, stażystów i zwykłych rodzin.

Emocje zebranych widoczne były w spontanicznych owacjach  i okrzykach: ”Mag-da, Mag-da!” Bo „Magda” jest kandydatką nie tylko tych, którzy zgromadzeni byli w sobotę na sali w Ożarowie Mazowieckim, jest kandydatką nas wszystkich.

Magdalena Ogórek  rozgrywając tę kampanię jak partię szachów, swoją przemową postawiła „szach” wszystkim pozostałym kandydatom. I po raz kolejny okazało się, że media, które nazywane są czwartą władzą - władzy nad nią nie mają.

Dzisiaj, spokojnie, czekam na lewicowy  „szach i mat”.

P.S.  Ku mej radości miałam też okazję osobiście pogratulować Magdalenie Ogórek udanego rozpoczęcia kampanii wyborczej i życzyć sukcesu. W tej krótkiej rozmowie stwierdziłam, że pani Magdalena w naturalny sposób potrafi z uwagą wysłuchać rozmówcy. Było mi bardzo miło. Z przyjemnością i satysfakcją stwierdziłam, że pani Magdalena w rzeczywistości jest jeszcze ładniejsza, niż w telewizji. Doskonale rozumiem radość i dumę mieszkańców Rybnika – jej rodzinnej miejscowości.

Zobacz profil polityka: Natalia Dudek