Gertruda Miarowska

Nazywam się Gertruda Gabriela Miarowska, mam 38 lat, pochodzę ze Świdnika, od 20 lat wraz z mężem Andrzejem i dwójką dzieci mieszkam w
malowniczym Nieliszu w powiecie zamojskim. Jestem absolwentką UMCS w Lublinie, Wydział prawa i administracji. Wiedzę i umiejętności zdobyte podczas edukacji wykorzystywałam pracując w Urzędzie Gminy w Nieliszu, Starostwie Powiatowym w Zamościu i aktualnie Urzędzie Marszałkowskim Województwa Lubelskiego - filiaw Zamościu. Dodatkowo pełnię funkcję Kuratora Sądowego, praca ta pozwoliła mi dostrzec ogrom i skalę problemów z jakimi borykają się ludzie. Zdobywane przez lata doświadczenie i biegła znajomość tematyki pozwala mi efektywnie pracować społecznie. Moja praca i zaangażowanie zostało docenione i wybrano mnie Radną IV kadencji Rady Powiatu Zamojskiego. Korzystając z szeregu walorów jakie posiada Nielisz, wraz z rodziną prowadzę gospodarstwo agroturystyczne. Wywodzę się, i działam w SLD – nowoczesnej Lewicy, otwartej na inicjatywę, tolerancyjnej, kompetentnej ii przejrzystej w działaniu. Od 2007 roku pełnię funkcję Przewodniczącej Rady Powiatu zamojskiego SLD.

* wszystkie pola są wymagane

• B
  • C